włoskie jedzenie Kraków

Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może skutkiem tego, że używane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne i solidne dla każdego. Standardowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – koncentruje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować poprawę utraty wagi, poprawniejszą kontrolę poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest też wyśmienite oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie tylko smakują niesamowicie, lecz też są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

włoskie jedzenie w Krakowie

Spójrz na parę poniższych czynników, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie potrzebne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E oraz inne zdrowe związki, jakie pomniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są pierwszorzędne, jednak te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezmiernie ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą i mogą działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię zagospodarowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew może płynąć bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych oraz zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.